српски језикEnglish Language
Контакт

Аеромитинг, Батајница 13.09.2009.

 

 

Mеђународни аеромитинг ''Батајница 2009''

 
 
Аеромитинг ''Батајница 2009'' је манифестација којом су Министарство одбране, Војска и Ваздухопловство Републике Србије дали свој допринос неговању традиција и обележавању 100 година српске авијације. Била је то прилика да се наша јавност упозна са достигнућима авио индустрије, способностима авијацијских јединица нашег ваздухопловства, вештинама пилота у управљању различитим врстама летелица и снажан подстицај унапређењу међународне сарадње Републике Србије у области војног ваздухопловства. Ово је уједно припрема за обележавање великог јубилеја 2012. године – 100 година српског војног ваздухопловства.
 
   
 
 
 

Министар Шутановац: Аеромитинг је велика промоција Србије

 
 
Током одржавања аеромитинга "Батајница 2009" министар одбране Драган Шутановац рекао је новинарима да смо пресрећни због саме чињенице да имамо 14 земаља учесница и велики број земаља које су послале делегације. "Чињеница да у време економске кризе оволики број земаља учествује на овом аеромеитингу показује да постоји велики респект према нашем систему одбране и Војсци Србије и војном ваздухопловству", рекао је министар Шутановац.
 
   
 
 
 

Министар Шутановац отворио аеромитинг "Батајница 2009"

 
 

Обраћајући се бројним гостима из земље и иностранства, као и десетинама хиљада посетилаца на аеродрому Батајница, министар одбране Драган Шутановац изразио је задовољство што су на данашњи аеромитинг дошле делегације «од Кине на северу, до сједињених Америчких Држава на западу, од Алжира на југу до Норвешке на северу». Министар је посебно поздравио учеснике аеромитинга из 14 земаља који су се одазвали позиву за учешће, као и припаднике Ваздухопловства Војске Србије, ваздухопловне савезе и удружења који су узели учешће у данашњој манифестацији.
 
   
 
 

 Издвајамо

Програм аеромитинга
  • Погледајте програм овогодишњег АЕРОМИТИНГА
Детаљније
Историјат
  • Историјат АЕРОМИТИНГА у Србији
Детаљније
Bидео
  • Погледајте видео архиву АЕРОМИТИНГА у Србији
Детаљније